Eigen concepten

 Dat zouden meer mensen moeten weten

De afgelopen jaren heb ik op verschillende manier gewerkt aan het zichtbaar maken zaken waarvan ik vind dat veel meer mensen dit zouden moeten weten. Tot de verbeelding sprekende verhalen uit het Westerkwartier heb ik bijvoorbeeld gecombineerd met de muziek van “The Sound of Music” in een musical dat met een projectkoor is opgevoerd in het Barontheater te Opende. In het dorp Grootegast heb ik een dorpskrant opgezet; van het bedenken van een plan, het vinden van vrijwilligers en een provinciale startsubsidie tot hem drie jaar uitgeven en daarna overdragen. Twee andere concepten die ik hier wil aanprijzen zijn Oabeltje Chocolade en La Source hanger.

La SourceHanger

In de overtuiging dat veel meer mensen (lees: alle vrouwen) het zouden moeten weten, ben ik in 2016 ValleiCoach www.vallei-orgasme.nl/myraeekenhermans geworden. Naar mijn mening zouden alle vrouwen kennis moeten maken met het gegeven dat ze zelf de regie voeren over hun energiehuishouding. Je eigen energie opladen kun je namelijk, via jouw eigen seksualiteit, helemaal zelf. Hoe je dat doet, leer je in een online cursus van acht lessen in je eigen slaapkamer. Goed voor jezelf en je intimi, maar het dient ook nog een hoger doel: Met dit gedachtengoed werken we met z’n allen aan een gezonde seksuele beschaving. Meer informatie over de cursus en de achtergronden is te vinden op de Valleiwebsite www.vallei-orgasme.nl.

Om de vrouwelijke seksualiteit onderling bespreekbaar te maken, heb ik samen met mijn vriendin Caroline Roeten uit Enschede een door Atelier l’Anou link www.atelierlanou.nl handgemaakte hanger voor aan een ketting, bedelarmband of als reversspeld ontwikkeld. Deze hanger, LaSource, is een symbolisch sieraad dat de (her)kenners met elkaar verbindt en in gesprek brengt. Omdat de hanger per stuk gegoten en afgewerkt wordt, is deze in het zilver, geel/wit/roségoud te bestellen. Met of zonder kleine zirkonia of diamant en in de afwerking glans of mat afgewerkt. Informatie over bestellen en prijzen graag via het contactformulier.

Oabeltje Chocolade

Streken met een goed verhaal

Ik woon in een prachtig gebied: Het Westerkwartier. De wereldberoemde Abel Tasman is geboren in het landelijke Lutjegast. Om daar meer aandacht op te vestigen heb ik het concept Oabeltje Chocolade ontwikkeld. Samen met chocoladeatelier Chocoladedroom www.chocoladedroom.nl ontwerp ik thema-chocolade met een verhaal. Een deel van de opbrengst van deze chocolade vloeit terug naar het thema of de instantie die in het verhaal een rol speelt.

Referenties

De vormen van Oabeltje chocolade die reeds zijn ontwikkeld zijn:

  • Kanonskogels, voor het Abel Tasman Museum in Lutjegast
  • Schepen, voor het Abel Tasman Museum in Lutjegast
  • Bouwstenen, voor het LEGiO Museum in Grootegast
  • Thuisjes, voor stichting Vrienden van Het Hooge Heem in Grootegast
  • Koplopers, voor het Koplopersymposium van 22 maart 2018 in Leek
  • Zonnen, voor de Energiecoöperatie Zonnedorpen in ’t Zandt e.o.
  • EiEi, voor Ei Ei Westerkwartier, een jaarlijks evenement van de ondernemersvereniging Toerisme Westerkwartier
  • Praten met de Staten bonbons voor de Provincie Groningen
  • Trouwchocolade’lolly’ met eigen plaatje en vulling naar keuze
kraam-eiei18
20170601_083150
voor website
20170529_213302
pratenmetstatenbonbons
Oabeltje