Boeken en webwinkel

 Dat zouden meer mensen moeten weten

Sinds 2020 heb ik mij ontpopt als haikuschrijver. In de coronatijd heb ik haiku’s geschreven en aan 24 kunstenaars in het Westerkwartier gegeven. Deze kunstenaars hebben daar kunstwerken bij gemaakt: schilderijen, keramiek, textiel en sieraden van oude koffiecups. Deze werken zijn in de expositie Westerkwartier In het Oog van de Storm geëxposeerd en daar is een haikuboekje ‘Bladstilleven’ bij uitgegeven met mijn haiku’s en de daarbij gemaakte kunstwerken.

In 2021 heb ik nieuwe haiku’s geschreven en tot een bundel gemaakt, waarin ik zelf de meeste illustraties heb verwerkt. Deze bundel met als titel ‘Afstandsknuffel’ is op 11 november gepresenteerd.

Tegelijkertijd met het tweede haikuboekje heb ik een webwinkel geopend waar deze boekjes en andere producten uit het Westerkwartier verkrijgbaar zijn: WebWinkelWesterkwartier. De bedoeling is om hier de pracht van het Westerkwartier in mooie producten te etaleren en te verkopen. En de mogelijkheid te bieden om pakketten voor bijzondere gelegenheden te kunnen samenstellen met het signatuur Westerkwartier. Denk aan kerstpakketten, dankjewel-pakket, eindejaarsgeschenk, afscheidscadeaus, je kunt het zo gek niet bedenken. Mijn concept met Oabeltje chocolade, streken met een goed verhaal, vindt hier ook onderdak. Neem gerust een kijkje en als je leuke producten mist, hoor ik dat graag.

Haikuboekje

Een haiku bestaat uit 17 lettergrepen, verwerkt in 3 regels, en beschrijft beknopt een natuurgevoel of een mensgevoel. In mijn haiku’s probeer ik een indruk te beschrijven die de buitenwereld op mij maakt en wat het met mijn binnenwereld doet.

En daarnaast is het voor mij met mijn enorme woordenpower een geweldige uitdaging om zaken beknopt weer te geven.

Wat ik van mensen terug krijg die de eerdere haiku’s hebben gelezen, is dat ze erdoor geïnspireerd worden. En daar krijg ik dan weer vleugels van.

Een voorbeeld uit de laatste bundel, passend bij de huidige coronatijd:

Hoop

Corona kokert
leven tot overleven.
Jouw glimlach siert me.

voorpagina Afstandsknuffel en andere haiku's
tekstpagina
logo-1400px-1024x1024

WebWinkelWesterkwartier

Dé winkel voor cadeaus uit het Westerkwartier

WebWinkelWesterkwartier is een webwinkel waar je allerlei producten, cadeaus kunt vinden die een link hebben met het Westerkwartier. Een etalage met de pracht van het Westerkwartier. Leuk voor jezelf of bijzonder leuk om cadeau te geven, en eventueel gecombineerd in mooie pakketten.

Het is een plek waar gewinkeld kan worden met aandacht voor maatschappelijke doelen (deel van opbrengst gaat naar goede doelen, je kunt zelfs doneren voor goede doelen).

In de winkel vind je van verschillende aanbieders kalenders, kaarten, handgemaakte notitieboekjes en mijn haikuboekjes, maar ook mijn concept chocolade met een verhaal, Oabeltje.

Om meer aandacht te vragen voor het gebied Westerkwartier en de verhalen die daarbij horen heb ik het concept Oabeltje Chocolade ontwikkeld. Samen met chocoladeatelier Chocoladedroom www.chocoladedroom.nl ontwerp ik thema-chocolade met een verhaal. Of ik bedenk verhalen die ik vervolgens omzet in chocolade. Welk verhaal vertel jij met chocola?

Neem gerust een kijkje!

Referenties

De vormen van Oabeltje chocolade die reeds zijn ontwikkeld, zijn:

  • Westerkwartiers Genieten, met verhalen uit het Westerkwartier
  • Trouwchocolade’lolly’ met foto en vulling naar keuze
  • Kanonskogels, voor het Abel Tasman Museum in Lutjegast
  • Schepen, voor het Abel Tasman Museum in Lutjegast
  • Bouwstenen, voor het LEGiO Museum in Grootegast
  • Diverse soorten logobonbons voor verschillende gelegenheden
kraam-eiei18
20170601_083150
voor website
20170529_213302
pratenmetstatenbonbons
Oabeltje